Crash dieet

Een crash dieet is een vrij heftig dieet, waarbij je in een korte tijd veel overtollige kilo’s kwijt kan raken. Dit komt omdat je bij het volgen van een crash dieet slechts erg weinig calorieën krijgt, waarmee je lichaam net kan functioneren. Hierdoor gaat het lichaam vetten aanbreken, om de spieren toch te kunnen voorzien van voldoende energie. En door vetten aan te breken, val je in een korte tijd veel af. Het doel van een crash dieet is dan ook het snel afvallen met een crash dieet, tot meerdere kilo’s per week.

Direct afvallen

Het grootste voordeel van het volgen van een crash dieet, is het feit dat je met dit dieet meerdere kilo’s per week kwijt kan raken. Zo kun je 5 kilo in 1 week afvallen met het crash dieet, simpelweg door minder calorieën per dag in te nemen. De meeste mensen die het crash dieet volgen, volgen het crash dieet om in een korte tijd veel af te vallen. Voorbeelden van mensen die het crash dieet volgen om snel veel kilo’s kwijt te raken, zijn mensen die een groot feest op de planning hebben staan, mensen die willen afvallen voor een date of mensen die op vakantie gaan en net wat kilo’s kwijt willen raken voor ze zich in een zwembroek of bikini hijsen.

 

Crash dieet
Crash dieet

Het nadeel van een crash dieet, is het feit dat de resultaten van dit dieet meestal niet zichtbaar blijven voor de lange termijn. Zo val je snel af met het crash dieet, maar komen deze kilo’s er ook snel weer aan als je stopt met het dieet. Hier dien je dan ook rekening mee te houden als je het crash dieet gaat volgen.