Een heester, wat is dat?

Deze verhoutende plant vertakt in of net boven de grond. Er zijn zeer veel verschillende soorten heesters, en allemaal hebben ze andere eigenschappen en verzorgings eisen.

Hoe kun je heesters in je tuin gebruiken?

Omdat er zoveel soorten heesters bestaan heb je veel opties. Je kunt met een combinatie van verschillende varianten een prachtige tuin creëren.

Gebruik heesters bijvoorbeeld als afscheiding tussen je grasveld en groenten tuin, of rondom het klimrek van je kinderen. Kunnen de buren zo je tuin in kijken? Dan zijn er een aantal heester die een paar meter hoog kunnen worden en die in de winter niet kaal worden; zo behoud jij je privacy en hoef je geen grote schutting te plaatsen.

Voor een levendige sfeer kun je meerdere soorten heesters combineren met andere, wat kleinere planten. Je kunt bijvoorbeeld een heester in het midden plaatsen met hier omheen fel gekleurde bloemen. Dit geeft een speels en origineel effect.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je een heester koopt?

Zoals eerder uitgelegd zijn er veel soorten te koop. Zo heb je kleine die je goed tussen andere planten kan plaatsen, en grotere varianten die meer als afscheiding dienen. Wil je het hele jaar door een groene tuin? Ga dan voor een soort die zijn blad niet verliest in de winter. Op zoek naar wat kleur? Dan zijn er genoeg heesters die mooie bloemen krijgen in de zomer, dit voegt veel toe aan je tuin, je kunt hierdoor veel combinaties creëren. Kopen van heesters doe je hier: http://www.tuinplantenwinkel.nl/heesters/