Paragnost: paranormaal begaafd

Een paragnost is iemand die claimt helderziend te zijn. Een dergelijk persoon kan meer waarnemen dan een gemiddeld normaal persoon kan. Zo kunnen zij gevoelens en herinneringen van andere mensen zien en voelen, en hebben zij een gevoel voor bovennatuurlijke krachten. Naast helderziend, zijn paragnosten dus ook heldervoelend, helderwetend en helderruikend. Over het algemeen kan de term ‘paragnost’ worden gezien als overkoepelend voor iemand die beweert paranormaal begaafd te zijn.

Werkwijzen van een paragnost

De manieren waarop paragnosten paranormale waarnemingen kan doen en je meer kan vertellen over je verleden, heden of je toekomst, zijn zeer divers en zijn afhankelijk van waar de voorkeur van de paragnost ligt en waar zij het beste mee kunnen werken. Een bekende wijze is het leggen van tarotkaarten. Hierbij gaat het om een kaartspel van achtenzeventig kaarten. Het kaartspel heeft vier kleuren die overeenkomen met de vier kleuren van het moderne kaartspel. Door middel van het leggen van tarotkaarten zou een paragnost je meer kunnen vertellen over je verleden, heden of je toekomst. Daarnaast kan een paragnost gebruikmaken van pendels. Deze pendels kunnen gebruikt worden om mogelijke antwoorden op levensvragen te vinden of om bepaalde energie op te sporen. Verder maken paragnosten onder andere ook gebruik van handopleggingen en magnetisering.

Specialisaties

Elke paragnost is gespecialiseerd in een bepaalde wijze van informatie verkrijgen. Waar de ene de voorkeur geeft aan het leggen van tarotkaarten, maakt een ander misschien liever gebruik van pendels. Paragnosten zijn echter niet enkel gespecialiseerd in bepaalde werkwijzen, maar ook op bepaalde vakgebieden. Zo kunnen sommige paragnosten je helpen met vragen over je gezondheid, waar anderen je kunnen helpen met betrekking tot je relatie. Er zijn voor mensen dan ook verschillende redenen om bij een paragnost aan te kloppen. Zo kan je op zoek zijn naar innerlijke rust, genezing, blijdschap en geluk, omgaan met verlies, slaapproblemen en of je de juiste richting opgaat in je leven.

paranormaal begaafd