fruitbomen

Tips bij het kopen van fruitbomen

Eet je graag fruit en vind je het leuk om je eigen fruit te kweken? Kies dan voor het plaatsen van fruitbomen in je tuin en je profiteert niet alleen van het lekkerste zelfgekweekte fruit, maar ook van de mooiste bloesem in de lente. Op deze pagina lees je meer over het aanschaffen van fruitbomen.

Bij het aanschaffen van fruitbomen, kun je namelijk kiezen uit verschillende soorten en rassen. Zo kun je kiezen voor een perenboom, een appelboom, een kersenboom of zelfs een boom voor het kweken van je eigen pruimen. Maar welke boom je ook kiest, om deze goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk rekening te houden met enkele factoren. Welke factoren dit zijn, lees je in onderstaande tips voor het aanschaffen en plaatsen van fruitbomen.

 Tips voor de beste fruitbomen

Tip 1: bij het aanschaffen van een fruitboom, kun je kiezen voor zelfbestuivende fruitbomen en fruitbomen die een bestuiver nodig hebben. Let bij het aanschaffen van een fruitboom goed op met welke soort je te maken hebt, zodat je jouw fruitboom op de juiste manier plaatst en onderhoudt.

Tip 2: fruitbomen komen beter tot hun recht in de zon en warmte. Zo zorgt de zon ervoor dat het suikergehalte in de vruchten toenemen, waardoor de smaak van de vruchten beter is. Plaats jouw fruitbomen tegen een muur of schutting die op de zon georiënteerd zijn aan en de bomen nemen meer warmte en zon op. Op deze manier zullen de vruchten van de boom van betere kwaliteit zijn.

Tip 3: door fruitbomen te snoeien, nemen de bomen niet alleen minder ruimte in beslag, maar produceren de bomen bovendien meer vruchthout.

Verschillende soorten fruitbomen

Bij het aanschaffen van een fruitboom kun je niet alleen kiezen uit verschillende soorten en rassen, maar ook uit verschillende maatvoeringen. Op deze pagina lees je meer over de maatvoeringen van fruitbomen.

 

http://www.brownpapertickets.com/profile/1095282
https://www.flickr.com/people/132815133@N08/
https://modules.apache.org/profile.lua?uid=93164
https://kdp.amazon.com/community/profile.jspa?userID=687688
https://flattr.com/profile/fasticoutu5